Els nostres alumnes han participat en la creació del mural Cultures del món de la mà de l’artista Nívola Uyà a l’interior de la nostra escola.
Amb els infants es va parlar dels materials, dels colors, dels pinzells i de com utilitzar-los i seguidament varen deixar les seves pinzellades i energia.
La importància de participar.
El que participa activament viu el procés com a seu, sent pertinença i estima, construeix i entén. Viure de prop un procés artístic ajuda a reflexionar, a valorar, fins i tot motiva. Apropar el procés artístic als nens és en si mateix un projecte educatiu. Quan l’espai comença a transformar-se i a guanyar en llum i alegria, l’energia de tots segurament també. Un munt de classes han passat pel mural, vaig tenir ajudants de moltes edats i junts hem anat treballant la base de plantes i flors, els monuments! Prèviament xerràvem sobre color, pintura, llums i ombra, volum i com acariciar els pinzells.
Relat del mural.
Aprofitant una finestra que presideix l’espai, sorgeix el mural com una finestra al món. És un món on hi ha alegria i pau, un món que va de la nit al dia, i de les zones fredes a les càlides, en ell juguen amb el colom de la pau 5 nins de 5 continents, de 5 cultures. El nin inuit i la nina de l’India de nord-amèrica llancen al vol la “PAU” des de l’Est i l’Oest, perquè voli alt i arribi lluny, la nina africana l’alimenta, el nin mallorquí, amb la seva màscara de dimoni sembla que corre i no vol separar-se d’ella … la nIna àrab mira l’espectacle darrere del cel. Arquitectures, monuments i símbols d’altres cultures reposen en un jardí on creixen flors, on hi ha pluja i prosperitat, constel.laciones i estrelles màgiques ens donen esperança.
Murs Parlats, un interessantíssim fotoblog, es va interessar pel projecte, i van venir a registrar el procés durant alguns dels dies. Han fet un delicat treball documental, carregat d’implicació, sensibilitat i rigor.
MAS INFO:
http://nivolauya.com/proceso-mural-participativo-culturas-del-mundo/